SPACE ODYSSEY

Ons doen de eerste twintig bladzijden van het boek denken aan 2001: A Space Odyssey, de beroemde film van Stanley Kubrick. Kijk hier naar een fragmentje. Moet jij aan andere films/boeken/muziek... denken? Post dan snel een link naar een filmfragment. Of geef ons titels van boeken, muziek, poëzie...

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het boek doet mij denken aan een videoclip dat we gezien hebben bij natuur wetenschappen.

Het was de clip: 'Right here, right now' van Fatboy Slim.

In de clip zie je de evolutie van de mens (van eencelligen tot wat we nu zijn)

Sara (6LOSPc)

Anoniem zei

Het boek doet me een beetje denken aan de clip 'Mercury' van Bloc Party.
Vrij freaky clip maar ik zie er toch iets van het onstaan van de wereld/mensheid in. Ze creëren daar (in mijn ogen) toch één of ander wezen...

Marth Wynants 5 LOSP A

Anoniem zei

Het boek doet mij denken aan de film "The gods must be crazy".
Niet omdat ze over hetzelfde gaan; maar omdat ze vrij hard versschillen.
In het boek evolueert het bestaan van de mens gelijkaardig.
Maar in de film zie je het grote verschil dat er mensen zijn die nog zeer primitief leven tegenover andere mensen die al zeer hard geëvolueert zijn. En dat op slechts enkele honderden kilometers afstand van elkaar.

Jonas 6LOSPc

Anoniem zei

Overlaatst vond ik een film tussen onze DVD-collectie genaamd: 'La Guerre Du Feu'. Ik bekeek de achterkant en zag alleen maar foto's van de oermensen! Ik heb deze film dan eens bekeken en het doet mij meteen aan het boek denken. Men merkt een evolutie bij de mensen. Sommige stammen zijn nog helemaal behaard, andere kunnen spreken (de andere zijn het aan het leren), anderen lachen... In heel de film spreekt men ook niet, alleen maar het gebrabbel van deze mensen. De film zelf gaat over de strijd van het vuur. Het begint bij het eerste kamp die helemaal niet weten hoe ze vuur moeten maken. Ze hebben wel vuur maar proberen het aan te houden en te beschermen. Dan komt er een andere stam die het vuur willen afnemen. Dit mislukt maar ze zijn wel hun vuur kwijt omdat het nat is geworden. Drie personen van de eerste stam moeten dan op zoek gaan naar nieuw vuur. Ze ontmoeten andere stammen (die andere kwaliteiten beheersen)en leren lachen, hutten bouwen en op het einde zelfs vuur maken. Men merkt duidelijk dat andere stammen veel meer geëvolueerd zijn dan andere.
Of de film een aanrader is kan ik niet zeggen, het hangt af van uw persoonlijke smaak! Het is wel eens iets anders dan de andere films. Hier vindt men een foto van een fragment uit de film:
http://mimi40.m.i.pic.centerblog.net/0wv5w8nd.jpg

Natalie Bollaerts (6 STW)