DE LAATSTE RONDE

We trekken aan de bel. Want we gaan met onze Godverdomse bol bijna de laatste ronde in. Sommigen hebben het boek al uit. Anderen moeten nog beginnen! Let op: vanaf 30 oktober kun je geen reacties meer plaatsen. Wat vind je er eigenlijk van om samen met honderd andere leerlingen hetzelfde boek te lezen?

33 opmerkingen:

Anoniem zei

als iedereen hetzelfde boek leest kan je er altijd over praten met anderen en zo je mening en gedachten over het boek uitwisselen. En je kan steun zoeken bij je klasgenoten als je het boek of verhaal niet goed vindt of als het niet goed vooruit gaat. Wat bij mij soms wel het geval is. sara walterus 6LOSpB

Anoniem zei

Ach het valt wel. Ik had meer reacties verwacht en daarom ben ik zeker van dat veel mensen het nog niet gelezen hebben.Natuurlijk zijn de meningen verschillend ook echte discussies waren er niet.Buiten het negatieve vond ik het wel eens leuk om te doen.
groeten, Daan De Keyser

Anoniem zei

als iedereen hetzelfde boek leest kan je er altijd over praten met anderen en zo je mening en gedachten over het boek uitwisselen. En je kan steun zoeken bij je klasgenoten als je het boek of verhaal niet goed vindt of als het niet goed vooruit gaat. Wat bij mij soms wel het geval is. sara walterus 6LOSpB

Correctie:
Hoofdletters: naam, begin van de tekst
De opvolging van de eerste zin naar de 2de zin klopt niet helemaal met die 'en'

Anoniem zei

Ach het valt wel. Ik had meer reacties verwacht en daarom ben ik zeker van dat veel mensen het nog niet gelezen hebben.Natuurlijk zijn de meningen verschillend ook echte discussies waren er niet.Buiten het negatieve vond ik het wel eens leuk om te doen.
groeten, Daan De Keyser
6MTTSba

Anoniem zei

Ikzelf vind het een prima idee dat iedereen hetzelfde boek leest. Op die manier kan je bijvoorbeeld een blog maken waarop iedereen zijn mening over het boek kan geven. Of met een van je medeleerlingen het boek bespreken. De leerlingen die het boek niet lezen kunnen op die manier toch te weten komen waarover het gaat.

Ik vind het ook leuker om samen een leuk boek te lezen dan dat iedereen een ander boek moet kiezen uit een lijst waar niemand iets aan heeft. Deze creatieve manier van een boek lezen mag voor mij part wel meer gebeuren.

Sam Vandenboer 6EE

Anoniem zei

Het is wel handig wanneer iedereen hetzelfde boek moet lezen. Zo kan je af en toe eens polsen hoe het gesteld is met je medeleerlingen. Vinden zij dit boek goed? Leest het makkelijk? Snap je de verhaallijn? Kan je wat informatie geven?
Ook is het schitterend dat je kan discussiëren... Zo worden er wel eens pikante uitspraken naar voren gebracht!

mvg Jordi W.
6aWITS

Anoniem zei

Ik vind het eigenlijk wel leuk. Allemaal samen een boek lezen en het daarna bespreken is wel fijn. Sommige zaken die ik niet begrijp, kunnen anderen dan wel uitleggen. Het is ook wel prettig om al deze reacties zo te lezen op deze blog. Samen een boek lezen is een goed idee!

mvg Maarten Schürmann 6AWTS

PeetersY zei

Iedereen hetzelfde boek heeft zo zijn voor- en nadelen.
Een voordeel is bijvoorbeeld da je het boek helemaal niet zelf moet lezen omdat je het aan iemand kan vragen die het wel gelezen heeft.
Een nadeel is dan weer dat als het boek je niet aanstaat je het toch moet lezen.
Ik hoor bij geen van deze twee voorbeelden.
Ik heb ondertussen mijn boek uit.
Maar het voor- en nadeel zijn vakkundig weggewerkt door met een origineel idee als dit godverdoms blog af te komen.
Conclusie: het is eens iets anders, maar ik vind het persoonlijk zo een heel stuk leuker.

Yannick Peeters
6 LOSPc

Anoniem zei

Het gebeurt vaak dat we met de klas hetzelfde boek lezen maar, nu lezen we met meerdere klassen het boek. Dit vind ik wel fijn hierdoor komen er heel veel verschillende reacties en visies over het boek. Ook heel veel mensen buiten de school lezen het boek, elke keer als ik in de trein in 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' zit te lezen wordt ik aangesproken en uitgevraagd wat ik over het boek vindt.

groetjes Pie. C 6 wts basket

Anoniem zei

Ik vind het best nog leuk. Vooral in onze klas (6STW) kunnen we samen onze agressie uiten. Wanneer ik voor de zoveelste keer mijn harde commentaar over hun boek in de groep gooi, knikte iedereen begrijpend mee (met uitzondering op sommigen dan). Het samen discussieren, samen lachen om een lachwekkende uitspraak, vloeken op de veel te ingewikkelde zinnen,... Schept een band, vind je niet?

Anoniem zei

Dat iedereen hetzelfde boek leest is wel eens leuk. Zo leer je de mening en interesses kennen van je medeleerlingen. Ook leer je wel vele nieuwe dingen kennen. Zeker als je de site eens goed doorleest. Ik had ook wel gedacht dat er veel meer reacties zouden komen.

Catoo Leys (6stw)

Anoniem zei

Het is wel fijn om allemaal samen hetzelfde boek te lezen. Maar ook weer niet. Er zijn er altijd die sneller lezen en vaak gaan ze al delen van het boek verklappen. Maar als iedereen hetzelfde boek leest kunnen we er allemaal over praten. Over de dingen die we niet begrepen in het boek, de dingen die we fijn vonden aan het boek. Naar ieder zijn mening luisteren van het boek. Dat maakt het wel fijn dat iedereen hetzelde boek leest.
Sofie Verhaegen 6WTS

Anoniem zei

Enerzijds is het wel tof, zodat we met iedereen over eenzelfde boek kunnen discussiëren. Het zou toch leuker zijn als het een boek is dat iedereen begrijpt.

Anoniem zei

Zo 1 keer per schooljaar vind ik het wel eens leuk om allemaal hetzelfde boek te lezen! Dan kan je er echt over discussiëren! In onze klas wordt er soms echt wel over gepraat en ik vind het echt geweldig dat iedereen elkaars meningen respecteert en aanvaardt!
Het enige nadeel is dat we verplicht zijn dit boek te lezen. Ik lees liever boeken die ik zelf kies! Maar uiteindelijk valt het boek nog wel goed mee vind ik!

Natalie Bollaerts (6 STW)

Anoniem zei

Het feit dat we allemaal op hetzelfde moment éénzelfde zéér aparte boek moeten lezen, geeft mij het gevoel dat ik er niet alleen voor sta en dat is voor mij een sterke motivatie. Zoals mijn medeleerlingen hierboven al vermeld hebben, is dit boek ook zeer geschikt als discussiepunt. De discussie blijft niet enkel bij “ik vind dat boek saai” of “zulke boeken boeien mij niet”, maar het gaat verder tot “want ik vind,…”. Hierdoor leren we elkaar beter kennen en weten we wat elkaar wel interesseert. Dat is wat mij boeit!

Anoniem zei

Een boek met 100 leerlingen te samen lezen is wel eens leuk. Je kan onderling discutiëren en praten over het boek! Ook zullen de meningen wel eens verdeeld zijn over het boek.En zal niet iedereen met even groot enthousiasme het boek gelezen hebben.Dit is dan weer een nadeel. Je kon het boek niet kiezen. ofwel hou je van dat genre ofwel niet. Het blog zelf vind ik een super initiatief. Iemand die het boek niet graag leest kan op een andere mannier meer te weten komen over het boek en zo zich ook voor een deel in leven. Door de verschilklende opdrachten kan je op verschillende manieren het boek leren kennen!Goed initiatief... Dit mag nog gebeuren.

Anoniem zei

Ik vind het wel een origineel idee om met de hele school hetzelfde boek te lezen! Zo krijg je ook een idee van wat de andere studenten denken over het boek. De meningen zijn ook sterk verschillend van persoon tot persoon en dit is dan ook wel een plezant om jou mening t kunnen vergelijken met jou leeftijdsgenoten

Peter Denteneer 6WTS

ben zei

Het heeft zijn voor en nadelen. Het is leuk om de mening kennen van anderen over het boek en van gedachten te wisselen hierover. Langs de andere kant is het niet een boek dat ik zelf gekozen heb waardoor ik mij minder aangetrokken voel. Misschien moeten we volgende keer leerlingen enkele titels naar voren laten brengen waaruit we dan zelf kunnen kiezen. Zo is de betrokkenheid groter.

Benjamin Van Rietvelde, 5LO A

Anoniem zei

Ik vond het best wel een leuk idee om met z’n allen hetzelfde boek te lezen. Het heeft inderdaad zo zijn voor- en nadelen. Je kan zo verschillende ideeën over het boek uitwisselen met elkaar. Het is niet omdat iedereen hetzelfde boek leest dat iedereen dezelfde mening deelt. Bijvoorbeeld als je met iemand over het boek spreekt, leer je het boek vanuit een ander perspectief te bekijken. Hierdoor kan je zelf misschien je mening veranderen, waardoor je het misschien beter weet te appreciëren. Het nadeel is wel dat als het boek je niet aanspreekt, je het lezen ervan als een soort verplichting zal zien. Het idee van deze blog vind ik wel geslaagd. Het is alleszins veel origineler en leuker dan er een boekbespreking over te moeten maken.

Niels Vansina 6LOSPc

Anoniem zei

Ik vind dat eigenlijk niet zo super, ik kies liever mijn eigen boek. Dan kan ik mij veel sneller er toe aanzetten om er in te beginnen lezen. Maar ik vind het wel gemakkelijk en leuk dat je nu met vrienden het boek kan bespreken.
Tom Meuwis 6LospB

Anoniem zei

Ik lees liever een boek waarin echt een verhaal zit (bv: roman).
Dit boek lees ik enkel uit omdat we moeten voor school, anders zou ik er al lang in gestopt zijn.

Vaak weet je niet goed over wat je aan het lezen bent (bv: basso continuo,...), maar toch lees je gewoon verder, hopend dat je naarmate verder leest wel weer gaat begrijpen waar het over gaat.

Ik begrijp de bedoeling van zijn zinnen soms niet. Ook de bedoeling van heel het boek niet. Wat wil hij eigenlijk vertelllen aan zijn lezers en waarom op die manier? Wil hij ons gewoon choqueren en laten inzien in wat voor een wereld wij leven, of heeft hij andere bedoelingen? Alleszins het is geen boek dat me zal bijblijven.

Het is misschien wel goed dat je een boek als deze met meerder mensen leest. Zodat er kan over gepraat worden, zo blijf je waarschijnlijk met een hoop minder vragen zitten dan wanneer je het boek alleen leest. grtz Pieter-Jan 6LOB

Anoniem zei

Het is handig om allemaal samen één boek te lezen. Je kan er over praten of vragen stellen als je iets niet goed begrijpt. Ik vind het ook goed om op de blog de reacties te lezen van de mensen die je kent om te lezen wat zij van het doek vinden of denken. Het nadeel is ook één boek kan niet door alle honderden leerlingen goed in de plooi vallen en die mensen moeten dan extra veel inspanning leveren om een boek uitlezen dat ze totaal niet leuk of een goed boek vinden.

Anoniem zei

reactie geplaatst op 28 oktober 2008 7:58 is door ken stroobants 6Mct geschreven.

Anoniem zei

Ik vind het eigenlijk wel tof want op die manier kan je meningen en gedachten over het boek uitwisslen.
Robin De Coster 5LOSPa

Anoniem zei

Het is wel leuk om met zoveel mensen een en hetzelfde boek te lezen. Maar ik hou er toch meer van om zelf een boek te kiezen uit een lijst omdat ik dat zo gewoon ben. Wat je nu wel hebt, en dat is zeker een voordeel is dat je computer waar jongeren zo graag mee werken kan gebruiken. Jonas dioos 5LOSPA

Anoniem zei

Ik vind dat het een beetje zijn voor en nadelen heeft.als iedereen hetzelfde boek leest heeft ook iedereen een andere mening en kun je het boek tekens uit een andere positie bekijken.Nog een voorbeeld is dat het gemakkelijk is voor de leekrachten ,want als één leekracht er een taak over maakt dan moeten de andere leekrachten niet veel moeite meeer doen.Een nadeeel is dan weer natuurlijk dat niet iedereen het een tof boek vindt

Anoniem zei

Ik vind het niet zo een slecht idee omdat je hierdoor een algemene indruk krijgt over heb boek. Je weet ook wat andere er van vinden. Hoewel er maar weinige die ik ken op reageren.

Jonas Moons
6 wts

Anoniem zei

Ik vond het wel interessant om allemaal hetzelfde boek te lezen ,vooral dit boek omdat er zoveel lastige stukken in voortkomen en datandere lezers moilijke paragraven soms beter begrijpt dan jij. Persoonlijk ben ik tegen de mening van 80% van de mensen die het boek maar niets vonden en heb ik er veel uit geleerd. Men moet niet vergeten dat de man die het verhaal heeft geschreven de wereld misschien niet zo negatief ervaart maar het zo negatief beschrijft voordat wij het binnen een week niet vergeten zijn ,maar zodanig overdrijft dat er op lange termijn wel iets in onze grijze massa blijft hangen.
Ik vind ook dat als je het boek allemaal samen leest je critischer gaat denken over wat er geschreven staat. Je gaat ook de mening van veel mensen interpreteren en nadnken of die wel gegrond is.
Thomas Bailly 6STW

Anoniem zei

Ik lees veel liever boeken met een verhaal er in en geen 'zeverboek' over Bonoboos die sex hebben met het aangezicht naar elkaar. als het toch een documentaire moet zijn over hoe dat de mens er is gekomen geef mij dan maar de gewonen simpele boeken van National Giographic. Smaken verschillen nu eenmaal dus ik vind het ook helemaal niet erg om de zelfde boek te lezen zo weet meneer convens ook welke boeken hij zeker niet meer door mij of onze klas moet laten lezen.

Anoniem zei

Ik vind het langs 1 kant wel leuk om erover na te denken dat ik niet de enige ben die dit saai boek moet lezen. Langs de andere kant vind ik het wel stom dat iedereen hetzelfde boek moet lezen, want meningen verschillen en vermits we niet eens de flaptekst van het boek hebben kunnen lezen, weten we immers niet van tevoren of dit boek wel iets voor ons is.

Mijn stijl was het in ieder geval niet. Ik vond het een veel te plat taalgebruik van meneer D. Verhulst.

Zoë, 6stw

Anoniem zei

Het geeft hoop; weten dat je er niet alleen voor staat.

Catoo Leys (6stw)

Anoniem zei

Het viel wel mee, het boek vond ik in het begin wel leuk, omdat het anders is dan de meeste andere boeken, maar na een tijd ging het toch vervelen, want er zit weinig variatie in. Altijd maar het zelfde, het bespotten van de mensheid.
Het verbaast mij hoe hij er zoveel pagina's mee kan vullen.
Ik vond het wel grof hoe hij zelfs de slachtoffers van de wereldoorlogen en atoombommen beetje bespotte, maar ja dat is mijn mening.

Marlon, 6INFOA

Anoniem zei

Ik vind het zeer leuk dat iedereen hetzelfde boek leest. Wanneer ik nu zinnen niet snap, en dat gebeurt wel vaker, kan ik dit gewoon aan een klasgenoot vragen en hopen dat hij/zij de zin begrijpt en kan uitleggen.
Doordat iedereen hetzelfde boek leest, heb ik niet het gevoel dat ik weer het verkeerde boek heb gekozen als iemand anders verteld dat hij/zij een leuk boek heeft gekozen, en ik hier weer zit met een saai boek.

Mike Vdb 6 Losp c