NIET VOOR SISSIES

In De Morgen van 27 september lezen we een interview met Dimitri Verhulst. Hij vertelt:

'Zo bekeken is Godverdomse dagen best wel een 'groen' boek. Ik zeg het met enige aarzeling omdat je ecologie toch altijd weer met sissies associeert. Wel, dit is geen boek voor sissies. De wereld gaat namelijk écht naar de kloten.'

Het beeld hiernaast komt uit de bloedmooie maar verontrustende documentaire Manufactured Landscapes. Hier bekijk je de trailer en de magistrale openingsscène. Citeer een fragment uit het boek waaruit blijkt dat Verhulst bezorgd is om de natuur op onze kwetsbare aardkloot.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

't Kan toch niet zomaar handelen in naam van de wetenschap als 't daarmee tovenarij bedoelt, dat heeft geen fatsoen. Apen openknippen? Kom, kom. Dat is toch ook uitsluitend en alleen om drankjes van te brouwen? Neen? En uit schrik om voor een wetenschapper te worden versleten verbrandt 't zijn boeken, als het al boeken heeft. Er rust een gevaarlijke vorm van wantrouwen op elk geletterde. Maar vooruit, 't ziet et langst de positieve kant: een half jaar lang worden de openbare baden verwarmd met brandende boekrollen. Dat scheelt aan de portomonnee.

fragment => pagina 77

Sara 6LOSPc

Anoniem zei

Ik vind het moeilijk om een bepaald fragement te kiezen aangezien het er toch wel duidelek op licht dat het gewoon om die boodschap gaat. Het is om zeep, en we hebben er zelf voor gezorgd. Lang leve de vooruitgang zegt men dan... Zo lang we maar dom genoeg blijven om in 't rijtje te blijven lopen is er niets aan de hand.