IETS MET VERHULST

Nu zondag start Canvas met een nieuw boekenprogramma. Iets met boeken zal worden gepresenteerd door Jan Leyers en een Nederlandse co-presentator. Je kreeg een opdrachtenbundel in verband met De week van de taal op de VRT. De opdracht die je bij Iets met boeken vindt, mag je schrappen. Je gaat dus niet op zoek naar het boek dat jou het meest aanspreekt. Om de heel eenvoudige reden dat er maar twee schrijvers worden besproken. En laat één van die twee nu net Dimitri Verhulst zijn!

Verhulst zal uitbundig geïnterviewd worden. En vooral over zijn promotiestunt van Godverdomse dagen bij Humo. De opdracht wordt: luister aandachtig naar het gesprek met Verhulst en noteer uitspraken waarmee je wel of niet akkoord gaat. Vermeld ook waarom je het al dan niet eens bent met de auteur. Ik verwacht geen berg reacties op deze blog, maar wel rechtstreeks in je bundel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dimitri Verhulst geeft uitleg over de manier waarop hij 'Godverdomse dagen op een godverdomse bol' heeft geschreven. Hij is beginnen schrijven uit het standpunt dat hij een bestaand verhaal naar zijn eigen hand wilde zetten. Hij voegde zijn eigen toon toe, zijn eigen visie op de mens.

De presentator vraagt hem een fragment voor te lezen over de uitvinding van de stem. Hij leest het fragment zeer mooi voor en bootst de klanken na die hij in het boek gebruikt.

Er zijn geen personages in het boek want, het boek speelt zich af in het onzijdige. Hierdoor creërt hij het grootst mogelijke standpunt.

Pieter. C. 6 wts basket